Budapest tårta

Här kommer ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på budapest botten. Ca 6 portioner.

4 äggvitor
4 msk sötning
1 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 burk organic kokosmjölk
1/2 tsk vaniljpulver
250 g tinade hallon
ev sötning / fibersirap

175 grader på ugnen. Ställ kokosmjölken i frysen. Vispa äggvitor och sötning till hårt skum. Vänd ner mjölet försiktigt. Bred ut i en kvadrat på oljat bakplåtspapper. Grädda ca 15 min. Låt svalna och skär i 4 delar. Separera kokosmjölkens massa från vätska och vispa upp massan med vaniljpulver och ev sötning till fluff. Tillsätt 2/3 av hallonen i fluffet och bred mellan och på bottnarna till en tårta. Toppa med resterande hallon och ringla ev lite fibersirap över. 



#1 - - Nikhi:

Oh denna tårta ser ju jätte god ut, Men jag undrar hur stor ungsform/plåt använder du? Tänkte baka den till min födelsedag 24 Juli.

Keep up good work, en underbar blogg du har

/Nikhi